070 - 326 3200 - mail@jbbx.nl

Opleiding Professioneel Coachen

Opleiding Professioneel Coachen

Let op, de juiste informatie van deze pagina vind je hier: https://www.jbbx.nl/doorgroeien-als-coach-of-trainer-professioneel-coachen/

Verdiep je coaching skills

Vergroot je coachingsvaardigheden om mensen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden

Locatie                  : Laan van Meerdervoort 185-187 Den Haag

Trainersteam        : Jan Bart Brockhuis – Herman Cornet – Dawn Henderson – Annelous de Vin

Over de training
Begeleid en adviseer je graag anderen en merk je dat je meer technieken wilt beheersen om te coachen? Wil je leren hoe je gedrag van jezelf en je medewerkers of andere gesprekspartners kan beïnvloeden? Wil je instrumenten kunnen inzetten om effectief interventies te plegen?
De 9-daagse training Professioneel Coachen Basis geeft je een stevig fundament om je te bekwamen als coach. We geven je uitleg over basismethodieken als Transactionele Analyse, Systemisch Werken en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Vervolgens ga je uitgebreid met elkaar oefenen hoe je deze methodieken kunt gebruiken bij de begeleiding van collega’s, medewerkers en/of cliënten.

Je eigen instrument zijn
Als coach ben je zelf je eigen instrument. De opleiding geeft je de mogelijkheid jezelf nog beter te leren kennen: voorkeuren, de manier van communiceren met jezelf en anderen, barrières. Door dit zelfinzicht leer je gebruik maken van je sterktes en omzeil je de barrières. We oefenen met elkaar waardoor je steeds ook het effect van een methodiek op iemand die gecoacht wordt ondergaat. Dit geeft inzicht in de gebruikte methodiek op verschillende niveaus. Hoe meer je ervaart van je eigen proces, hoe makkelijker het wordt om een gecoachte te begrijpen.

Coachen met hart en hoofd
Een goede coach weet een gezonde verbinding aan te gaan met zijn of haar cliënt. Echte verbindingen kunnen alleen via het hart gemaakt worden. Door het continue proces van oefenen met de coachtechnieken leer je steeds beter verbinding met jezelf te maken. Hierdoor kan je vanuit authentieke hartsverbinding met je cliënten aan de slag. Ook leren we je hoe je kunt herkennen als jij of de cliënt niet meer authentiek kan zijn, zodat je daar effectief mee om kunt gaan.

Manier van werken
In de training maak je kennis met de belangrijkste coachingstechnieken zoals Transactionele Analyse, Systemisch Werk en NLP. Je leert een stevig kader, waardoor je weet wat je kracht en uitdagingen zijn bij het coachen en hoe hier mee omgaat tijdens het coachen. Daarnaast ga je tussen de blokken door oefenen met concrete opdrachten in een intervisiegroep. Deze intervisie is een verplicht onderdeel van het programma. De training wordt gegeven door zeer ervaren trainers die ieder een uitgebreide eigen coachingpraktijk hebben met een eigen signatuur. Hierdoor krijg je verschillende perspectieven aangereikt.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor managers, begeleiders van teams, scrum masters, product owners en anderen, die professionele coachmethodieken willen leren. De focus ligt op het opleiden tot coach, vanzelfsprekend worden je eigen processen ook aangeraakt. We gaan er vanuit dat je zicht hebt op je persoonlijke processen en dat je in staat bent om jezelf te stabliseren. Een opleiding in persoonlijke effectiviteit, zoals bijvoorbeeld Werk vanuit je Beste Plek of NLP Practitioner of iets vergelijkbaars is een voorwaarde. Een telefonische intake gaat vooraf aan de training, in dit gesprek stellen we vast of je het vereiste basisniveau hebt of dat het beter is eerst nog een andere opleding te volgen. 

Wat levert het op?
Na het afronden van deze training heb je:

  • kennis van verschillende coachingstechnieken zoals Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werk;
  • inzicht in de invloed van jouw gedrag op het coachingstraject en hoe je om kan gaan met jouw kwaliteiten en uitdagingen;
  • ervaring met het voeren van coachingsgesprekken in een oefenomgeving;
  • meer inzicht in je eigen gedrag en de effecten daarvan op anderen.

De training wordt afgesloten met een examen en een certificaat.

Globaal Programma

Blok 1 (3 dagen): Wie ben jij? Jezelf als instrument
Wat is coachen?
Persoonlijke doelen en leervragen
Levensverhaal; inzicht in eigen motivatie en handelen
Feedback geven en nemen
Persoonlijke dynamiek en de consequenties daarvan voor je werk als coach
Systemisch Werk

Blok2 (2 dagen): De ander, de coachee
Inzicht in de klant en in kaart brengen van de vraag
Overdracht en Tegenoverdracht
Contracteren
Communicatietechnieken (NLP

Blok 3 (2 dagen): Het Coachingstraject
Verbinding met jezelf en de ander
Fases in een coachingstraject: intake, plan, gesprek(-ken), evaluatie
Oplossingsgericht werken
Grenzen aan coaching – ethiek
Omgaan met weerstand en blokkades

Blok 4 (2 dagen): Coachen in de praktijk
Systemisch Werk in Organisaties
Cultuur en macht
Identiteit: wie ben jij als coach?
Praktijkexamen
Presentatie van je persoonlijke traject (werkstuk)

Investering en praktische informatie
De investering voor dit traject bedraagt € 3350,- ex BTW, inclusief vegetarische lunch, koffie, thee, avondprogramma’s (indien van toepassing) en werkmateriaal. Voor sommige klanten van JBBX gelden kortingspercentages; informeer gerust bij ons voor welke prijs je kunt deelnemen. Trainingen worden gegeven op de inspirerende locatie van JBBX in Den Haag. Een oase van rust in de stad.

Volgende data

Editie 2019-2

  • Blok 1  25 t/m 27-11-2019
  • Blok 2  20 & 21-01-2020
  • Blok 3  11 & 12-03-2020
  • Blok 4  28 & 29-05-2020

 

Aanmelden Open Training

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ