070 - 326 3200 - mail@jbbx.nl

Faciliteren van Systemisch Werken

Faciliteren van Systemisch Werken

Let op, de juiste informatie van deze pagina vind je hier: http://www.jbbx.nl/doorgroeien-als-coach-of-trainer-Systemisch-werken/

Begin met professioneel werk met het veld

Locatie: JBBX, Laan van Meerdervoort 187, Den Haag
Trainers: Annelous de Vin, Herman Cornet en Jan Bart Brockhuis

Leer over je eigen systemische dynamieken en hoe hiermee om te gaan. Oefen met het faciliteren van (organisatie) opstellingen.

Over de training
Deze 12-daagse training is bedoeld voor mensen die in de professionele werkomgeving zich willen verdiepen in het systemische perspectief. We leren je wat de verschillende fases van een opstelling zijn, welke wetten, dynamieken en verstrikkingen er kunnen spelen en welke mogelijke oplossingen. Je gaat met name door veel te oefenen, leren zelf systemische vragen te stellen en opstellingen te begeleiden. We laten je kennis maken met de werking van het ‘wetende veld’ door je te laten ervaren hoe dat voelt. We besteden veel aandacht aan jouw innerlijke houding als begeleider, zodat je weet waar jouw kracht en kwetsbare kanten liggen bij het faciliteren van opstellingen. Deze oefeningen blijken steeds waardevolle inzichten op te leveren voor jezelf en je eigen levenshouding. Je staat vrijer in het leven en kan makkelijker invloed uitoefenen op omgeving, waardoor je effectiever en vreugdevoller tot de door jouw gewenste resultaten kan komen.

Van Binding naar Verbinding
We gaan op zoek naar jouw persoonlijke systemische dynamiek en hoe die tot uitdrukking komt in jouw werk- en privéleven. Hierdoor zul je je eigen gedrag makkelijker kunnen aanpassen om een beter resultaat te krijgen. In plaats van vast te zitten in een patroon van handelen (binding) ben je in staat om een open (harts-) verbinding met je omgeving te maken. Je hebt steeds keuzes hoe je wilt reageren, zodat jouw gedrag je helpt jouw doelen te bereiken.

Oefening baart kunst
Al doende leren we je hoe je zelf de opstellingen kunt begeleiden, zodat je op je werk aan de slag kunt met het verhelderen van vraagstukken voor jezelf, jouw collega’s en jouw organisatie. Het begeleiden van opstellingen is geen cognitieve wetenschap. Alleen door het veel te doen en als deelnemer te ervaren kan je je als begeleider ontwikkelen. Daarom vragen we van je dat je bereid bent om je eigen vraagstukken in te brengen om mee te werken. Bereid je voor op een bijzondere reis waarin je veel over jezelf te weten komt!

Vanzelfsprekend reiken we je de theoretische kaders aan om je als begeleider te kunnen ontwikkelen. De vele oefeningen zijn zorgvuldig opgebouwd en worden steeds begeleid door twee trainers waardoor je je snel kan ontwikkelen als facilitator van organisatie-opstellingen.

Manier van werken
De training bestaat uit 5 blokken van twee dagen en geeft je de theoretische kaders van het begeleiden van opstellingen en het systemische gedachtengoed. Daarnaast ligt de focus op het zelf doen en ervaren. Er zijn twee supervisiedagen waarin je als deelnemer begeleid oefent met opstellen. In je intervisiegroep ga je ook tussen de blokken door oefenen aan de hand van concrete opdrachten. In het laatste blok van de opleiding leg je een examen af.

De trainers voor deze opleiding zijn Annelous de Vin, Jan Bart Brockhuis en Herman Cornet. Annelous geeft al jaren open workshops Familie- en Organisatieopstellingen en haar stijl kenmerkt zich door humor, confrontatie en overgave aan het wetende veld. Jan Bart heeft naast jarenlange ervaring als NLP-trainer een grote passie voor het systemisch gedachtengoed. Zijn stijl is open, enthousiast en nieuwsgierig. Herman is een doorgewinterde trainer die zich in het opstellen graag laat verrassen door het onbekende. Zijn manier van werken leidt tot heldere vervolgstappen die worden gebed in een duidelijk theoretisch kader en prachtige levensverhalen.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor managers, coaches, trainers, HR-managers en geïnteresseerden in het werken met systemische opstellingen, die willen leren hoe ze het systemisch perspectief kunnen integreren in hun werk en leven en die willen leren hoe ze opstellingen kunnen faciliteren.

Enige kennis van het systemische gedachtengoed en ervaring met het doen van een opstelling is vereist, bijvoorbeeld een afgeronde 2-daagse workshop Systemisch Werk in Organisaties, Werken vanuit de Beste Plek of iets vergelijkbaars (in overleg te bepalen). Een telefonische intake is onderdeel van de training. Hierdoor kunnen we heel gericht aan de slag met jouw doelstelling voor deze training.

Wat levert het op?
Na het afronden van de training:

  • Heb je inzicht in jouw belangrijkste systemische dynamieken en hoe deze je beïnvloeden in je leven en werk
  • Heb je ervaring met het stellen van systemische vragen en het begeleiden van systemische opstellingen en weet je wat jouw sterktes en kwetsbaarheden hierin zijn
  • Is jouw organisatiesensitiviteit enorm vergroot
  • Heb je een waardevolle manier tot je beschikking om jouw omgeving te begrijpen en effectief te beïnvloeden om te komen tot de door jou gewenste resultaten

Investering en praktische informatie

De investering voor dit traject bedraagt €3350,- ex BTW, inclusief lunches, koffie, thee, en werkmateriaal. Je ontvangt een certificaat aan het einde van de training. Trainingsdagen worden gegeven op de inspirerende locatie van JBBX in Den Haag. Een oase van rust in de stad.

Volgende data

Editie 2019-1

  • Blok 1  3&4-10-2019
  • Blok 2  7&8-11-2019
  • Blok 3  2&3-12-2019
  • Blok 4  2&3-03-2020
  • Blok 5  6&8-04-2020
  • Supervisiedagen: 14-12-2019 & 15-02-2020