070 - 326 3200 - mail@jbbx.nl

Groeisprong in Leiderschap door Reflectie en Verdieping

Groeisprong in Leiderschap door Reflectie en Verdieping

Creëer verdieping in kwaliteit van werk en leven

Zet een vervolgstap op basis van vernieuwde inzichten en inspiratie.

Een vierdaags programma.

Locatie : De Hamermolen in Ugchelen (nabij Apeldoorn)
Trainers : Annelous de Vin, Jan Bart Brockhuis

Over de training

Deze training is voor ervaren managers en professionals die een ontwikkelingssprong willen maken op persoonlijk en zakelijk niveau. Uit de hectiek stappend (her)vind je jouw inspiratie door innerlijke reflectie en met behulp van beproefde methodieken. Je evalueert in een ontspannen sfeer wat je toe nu toe hebt bereikt vanuit een nieuw perspectief. Je maakt ruimte om een wezenlijke nieuwe stap te laten ontstaan waardoor je naar de volgende groeicurve beweegt.

Zet een vervolgstap op basis van vernieuwde inzichten en inspiratie

Er is veel hectiek in het huidige moment. Toch wil je graag een volgende fase inzetten: in je werk en in je persoonlijke groei. Mogelijk vraag je je af hoe je met die volgende fase ook iets echt vernieuwends kan creëren, waardoor jouw leercurve weer een sprong kan maken. Je wilt vooral verdieping en echte kwaliteit van werk en leven. Een leven vanuit Bestemming/Purpose, met zingeving en het realiseren van wat jij daadwerkelijk vanbinnen wilt.

In deze training wordt je de mogelijkheid geboden om met hulp van zeer ervaren begeleiders in een groep gelijkgestemden deze verdieping aan te gaan. Door dieper stil te staan bij jezelf en wat maakt dat je bepaalde keuzes hebt gemaakt, kan je een nieuwe stap zetten. We gebruiken verschillende technieken van zelfreflectie en we reiken je nieuwe perspectieven aan door theorie en oefeningen. Uit dit pallet van ervaringen en inzichten krijg je ruimschoots de tijd om je nieuwe stap voor te bereiden.

Groei door buiten de kaders te kijken

De training raakt de wezenlijke lagen aan, op een praktische wijze. Je werkt met je eigen vraag en om deze te kunnen beantwoorden leer je naast jouw rationele ook de intuïtieve en emotionele vermogens in jezelf te gebruiken.

Voorbeelden van vragen zijn:

 • Waar sta ik ten opzichte van wat ik wezenlijk wil?
 • Wat is mijn Bestemming/ Purpose en hoe ga ik die vormgeven?
 • Ik wil uit de waan van de dag treden, hoe pak ik dat aan?
 • Hoe kan ik veel zinvoller met mijn tijd omgaan, iets wezenlijks aanpakken?
 • Wat is mijn perspectief, waar zit de groei die authentiek bij mij past?
 • Hoe concretiseer ik mijn verlangen?

In de training leer je om je eigen vragen op een andere manier te beantwoorden dan dat je tot nu toe gewend was. Je kijkt buiten de kaders en gaat verder dan de veilige of bekende paden die je al kende. Door jezelf dieper te leren kennen ga je ontdekken dat je vermogens en verlangens groter zijn dan je ratio alleen.

Opzet van de workshop

Deze 4-daagse training is een actieve en contemplatieve training met veel aandacht voor de eigen (werk-) praktijk en daaraan gerelateerde vraagstukken. Het uitgangspunt in deze training is om met de eigen thematiek aan de slag te gaan. Door middel van het aanbieden van verschillende oefeningen in de groep, die worden afgewisseld met individuele oefeningen, word je geholpen je eigen gedragingen en uitgangspunten te herijken. De workshop is opgedeeld in 3 dagen plus een terugkom- en herijkdag.

We gebruiken methoden en technieken uit verschillende theoretische modellen. Zo gaan we onder andere aan de slag met meditatie, journalling, storytelling en werken we veel met een systemische invalshoek . Ook de concepten uit bijvoorbeeld Spiral Dynamics, NLP en Transactionele Analyse zijn in onze aanpak verwerkt.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor (ervaren) managers en professionals die een nieuwe ontwikkelingssprong willen maken op persoonlijk en zakelijk niveau. De training vraagt om een open houding naar nieuwe perspectieven en de bereidheid tot zelfonderzoek. Geschikt voor (senior) leidinggevenden, directeuren, professionals. Een telefonische intake maakt deel uit van de training.

Wat levert deze training je op? Onder andere:

 • Rust en inspiratie en een wezenlijk nieuwe kijk op jezelf en jouw vervolgstap of vraagstuk.
 • Ervaring met verschillende methodieken van zelfreflectie, inzicht wat voor jou werkt.
 • Inzicht in je eigen handelen en waarom je doet wat je doet, inclusief de energie en sturing daarachter.
 • Inzicht in de samenhang van symptomen aan de oppervlakte, wezenlijke dynamieken en onderliggende systemische basisprincipes.
 • Antwoorden op jouw eigen vraagstukken door vanuit een nieuw perspectief te kijken.
 • Een nieuwe fase voorbereiden voorbij wilskracht en hard werken door de mogelijkheid je eigen bron aan te boren.

Enkele reacties op een soortgelijke training:

Uiteindelijk gaat deze workshop niet over je werk, maar over jezelf. Je krijgt nog meer inzichten over jezelf die je kan gebruiken in je werk. Ik heb er elke keer briljante inzichten uitgehaald | Karianne Gielen (eigenaar Klein Geluk BV)

De training heeft me geleerd écht te voelen; ik sta nu even stil bij de stappen die ik neem in mijn werk en richt me op mijn onderbuik gevoel. | Jel Bedaux (eigenaar Streetweb en Blest)

Een training die veel met je doet. Voor iedereen is ruimte en respect. De combinatie van de trainers is heel goed, ondanks dat ze heel verschillend zijn. | Angelique Bakker

Ontspannend en spannend. De trainers laten een sfeer van vertrouwen ontstaan, zodat je ook het persoonlijke bloot durft te leggen. | Simon Siahaya (eigenaar De Afdeling Marketing)

Investering & praktische informatie

De investering voor deze training bedraagt € 2370,- . Dit bedrag is inclusief arrangement, overnachtingen, lunches, diners en exclusief BTW. Voor sommige klanten van JBBX gelden kortingspercentages: informeer gerust bij ons voor welke prijs je kunt deelnemen.

Data training

 • Editie 2019-2 04-11 t/m 06-11 2019 en 03-02-2020 (terugkomdag)