Eva houdt van efficiëntie en van resultaat pakken op korte termijn. Lukt dit ook (online) met NLP?

Eva houdt van efficiëntie en van resultaat pakken op korte termijn. Lukt dit ook (online) met NLP?

De afgelopen maanden hebben veel nieuwe deelnemers zich verdiept in NLP. De training startte begin dit jaar, voor de Corona lockdown. Tijdens deze bijzondere tijden zijn ze alsnog doorgegaan met de training, maar dan vanuit huis. Deelnemer Eva Nagtegaal van KPN deelt haar ervaring met het online volgen van de NLP-training en wat het haar heeft gebracht.

Deelnemer NLP opleiding JBBXEva startte vol enthousiasme aan de NLP-training, nog voordat Corona om de hoek kwam kijken. Het was daarom voor haar erg fijn om gedurende de lockdown online in het proces te kunnen blijven en actief bezig te kunnen blijven met de materie. Ondanks dat ze samen met de groep via beeld in training waren, was er door break-out-rooms ook om met elkaar intiemer en persoonlijker op de materie in te gaan.

Wat Eva betreft mogen ze bij JBBX de online sessies erin laten. Naast de fysieke trainingsdagen werkten de digitale sessies voor haar namelijk net zo effectief om oude patronen te veranderen en een nieuwe focus te vinden. Juist door de frequentie van de onlinetrainingen gecombineerd met de intervisiegesprekken tussendoor, heeft ze het idee dat ze hiermee beter de focus heeft kunnen behouden.

Eva: “Ik ben wel iemand die houdt van efficiency en van resultaat pakken op korte termijn. Ik heb niet het idee dat ik door de online sessies wat tekort ben gekomen, behalve dan misschien de gezelligheid van de 1-op-1 gesprekjes tussendoor of tijdens de lekkere vegetarische lunch. Uiteindelijk ben je veel gerichter bezig.” Ook merkte ze op dat de stof (zoals de verschillende communicatiestijlen) online meer gecomprimeerd werd dan in fysieke sessies. Met andere woorden: “Tijdens online sessies kun je in kortere tijd meer efficiënt te werk gaan en resultaten pakken.”

Wat heeft de NLP-training Eva verder gebracht? De training maakt je bewust van je eigen communicatie en geeft je handvatten om nieuwe dingen uit te proberen waardoor je je boodschap beter over kunt laten komen. “NLP is een kwestie van vooral doen en het op je eigen leven toepassen.” aldus Eva.

Tijdens de Corona lockdown hebben wij als trainingsbureau ons net als iedereen moeten aanpassen aan de veranderende situatie. We lieten oude gewoontes los en creëerden een nieuwe focus. Dat dit voor Eva, en de andere deelnemers goed heeft uitgepakt, maakt ons ontzettend trots op de veerkracht en creativiteit van zowel de deelnemers als de trainers en coaches.

Ben jij benieuwd naar de opleiding NLP Business & Leiderschap Practioner die Eva  volgde en wil jij meer informatie? Klik dan op deze link of vul het contactformulier in zodat één van de trainers contact met jou op kan nemen om je meer over de training te vertellen.

Eigenaar / Team Facilitator / Trainer / Coach