JBBX Boekentips – december 2020

JBBX Boekentips – december 2020

Drie briljante boeken over leiderschap en ontwikkeling

De Zeven Spirituele Wetten van Succes – Deepak Chopra: Een klassieker in ‘persoonlijke ontwikkelingsland’! Deepak Chopra (succesvol arts in New York én ayurvedisch genezer vanuit Indiase tradities) legt het principe van moeiteloos leven prachtig uit Dit begin met acceptatie: ’als je je verzet je tegen het huidige moment, verzet je je in feite tegen tegen het hele universum. Accepteer de dingen zoals ze zijn en niet zoals je ze op dit moment zou wensen.’ En lekker praktisch. Want spiritualiteit hebben we ook praktisch te maken, om te zetten in actie.

A Promised Land / Een Beloofd Land – Barack Obama: Behalve nu al een kerstboomklassieker en marketingsucces (want hoe slim is het om nét na de verkiezingen waarin zoveel gedoe was over democratie en net voor de Kerst hiermee te komen…?), is dit boek vooral een boek over hoop. Obama, door velen bewonderd als een begenadigd spreker en vernieuwer, is zelfkritisch en humoristisch bij vlagen. Je krijgt echt een beter beeld van hoe het daar in het Witte Huis aan toegaat en hoe taai het is om het polariserende Amerika te besturen. Belangrijker nog: je krijgt als je de logische niveaus in gedachten hebt, echt een kijkje in het gebied van waarden – identiteit – missie van deze man. Zeer inspirerend om zelf ook omhoog te stappen naar je volgende niveau van ontwikkeling!

De Biologie van de Overtuigingen – Bruce H. Lipton: Een wetenschappelijke benadering van iets wat wij zelf ook ervaren en trainen: Hoe je gedachten je leven bepalen. Deze vind je in dit boek van celbioloog en universitair docent Bruce Lipton. Hij ontdekte dat we geen slachtoffer zijn van onze genen, maar dat we ons welbevinden kunnen beïnvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen. Lipton komt tot deze conclusie na uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken en reageren op hun omgeving.
In de nieuwste druk van dit boek (uit 2017 en 10 jaar na het verschijnen van de eerste druk) zijn nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen toegevoegd die zijn ontdekking verder bevestigen.

Kantoorcoördinator JBBX