070 - 326 3200 - mail@jbbx.nl

Trainer aan het woord – Herman Cornet over NLP

In gesprek met Herman over zijn werk als trainer, over zijn eigen transformatie en over de vraag waarom training, persoonlijke ontwikkeling en NLP zoveel kan bijdragen aan de kwaliteit van je werk, je relaties, je leven.

Herman, je geeft al jarenlang NLP-trainingen. Wat maakt dat je dat elke dag weer met zoveel passie en plezier doet?

Allereerst is dat omdat ik merk dat ik zie dat mensen echt een transformatie doormaken. Ze komen binnen met allerlei doelen en vragen, en met concrete dingen de ze willen leren.
En als ze dan in zo’n 12 daagse NLP training aan de slag gaan, dan zie ik dat er overal kwartjes vallen bij ze. Mensen gaan dan op een andere manier met zichzelf en met hun omgeving om. En ze krijgen meer voor elkaar.
Ik zie dat mensen werkelijk veranderen en NLP gebruiken om bepaalde uitdagingen in het leven aan te gaan. Of dat nou in de context van werk, relatie of in de opvoeding van hun kinderen of in het contact met de familie is, dat maakt niet uit. Ze passen NLP toe en gebruiken het. Met succes. Die verandering, dat is een stuk waardering van het werk dat wij doen.

Wat kan zo’n training concreet opleveren in het dagelijkse leven?

Ik kan me herinneren dat er een cursist was die heel veel gedoe had met zijn leidinggevende. Hij merkte elke keer in het contact met die leidinggevende dat hij zich klein voelde, dat hij van alles moest, dat hij zich niet gezien en gehoord voelde. En dat de leidinggevende niet naar hem luisterde. Doordat hij de NLP-training ging doen, kreeg hij een aantal NLP vaardigheden die hij kon gebruiken om het contact makkelijker te maken. Maar hij kreeg vooral door wat in hem getriggerd werd elke keer weer. Dus in plaats van dat hij de leidinggevende de schuld gaf, kreeg hij door dat het in hemzelf zat. Toen dat duidelijk werd, en hij zich vrijer voelde, kon hij anders handelen. En dat heeft ervoor gezorgd dat hij een heel ander contact kreeg met die leidinggevende.

Wat heeft NLP jou persoonlijk opgeleverd?

Dan ga ik terug naar 1999, zo lang geleden is het dat ik mijn NLP-practitioner heb gevolgd. Ik was toen HR-professional en ik zat toen in een periode in mijn leven dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zat, ik was een beetje zoekende. Ik vond het werk in de omgeving waar ik werkte niet echt leuk. Ik wilde wel wat anders. En ik wilde meer weten wat maakte dat ik het niet naar mijn zin had, dat ik niet lekker ging. Wat maakte dat er een soort leegte in mijn leven was die ik niet opgevuld kreeg. Dat laatste had vooral te maken met hoe ik in het leven stond, hoe ik omging met mijn dromen en mijn doelen en welke verwachtingen ik van mezelf had. Want het moest altijd goed of beter zijn. En ik was bezig om mezelf met anderen te vergelijken. Het moest altijd beter van mezelf.

NLP heeft me geleerd om anders naar mezelf te kijken, naar mijn geschiedenis, naar dat wat belangrijk voor me is. Het heeft me geleerd over mijn overtuigingen over mezelf en de mogelijkheden die er zijn. Het heeft me meer laten zien wie ik nou werkelijk ben.
Ik kreeg een ander beeld van mezelf. Ik kreeg helderheid over mijn drijfveren. Ik ging met toen veel meer richten op mijn missie, wat ik echt wilde gaan doen. Welke bijdrage kan ik leveren aan de levens van anderen. Dat betekende dat ik het trainers en coach vak ben gaan omhelzen.
Dus dat heeft NLP voor mij betekent. Een werkelijke verandering in mezelf en dus een verandering in de dingen die ik ben gaan doen en dus ook een verandering in wat ik voor anderen kan betekenen. En dat is erg gaaf om dat zo mee te maken. Ik kan nu wel zeggen dat ik een gelukkiger mens ben dan ik toen was.

Welk van de NLP structuren spreekt jou het meeste aan?

De structuur die voor mijzelf het meeste aanspreekt en ook het meeste betekenis heeft voor de mensen is de neurologische niveaus van NLP. Het is een waanzinnig mooi model, een instrument waarin je voor jezelf helder krijgt hoe je kunt veranderen, op welk niveau je mogelijk een verandering hebt door te maken voordat je überhaupt de dingen anders kunt gaan doen.
Het heeft me duidelijk gemaakt dat veranderen op gedragsniveau nog niet zo makkelijk is als je niet eerst onderzoekt welke overtuigingen je hebt, wat je belangrijk vindt, hoe je identiteit gevormd is.

Hoe kan NLP mensen op hun werk helpen?

Ik heb een uitspraak die ik vaak gebruik: Work is serious playing.
Werk is serieus en het is ook een spel. Spel betekent dat je leert te experimenteren om dingen op een andere manier uit te proberen. Hoe je je eigen patronen, de manieren waarop je gewend bent om in contact te gaan, om mensen aan te spreken, je werk te organiseren, om conflicten op te lossen, voor jezelf op te komen. Dat je gaat ontdekken hoe je het op een andere manier kunt doen en ook dicht bij jezelf kunt blijven.

Het is voor mensen die in de sales zitten bijvoorbeeld, hoe kun je beter verkopen zonder dat je het idee hebt dat je iets door de strot van een ander moet duwen.
Of mensen die in leidinggevende posities werken, hoe NLP je kan helpen om mensen makkelijker te motiveren. Te inspireren. Hoe je mensen eigenaarschap kan laten nemen voor hun werk en verantwoordelijkheid voor het team. Voor anderen. Om mensen te ondersteunen. Hoe je als collega nog makkelijker in een team kunt samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiden.
Er zijn zoveel contexten in je werk, waarbij NLP je kan helpen om makkelijker en misschien ook wel met minder energie en moeitelozer dingen voor elkaar te krijgen.

Waarom zouden de mensen een NLP training moeten doen?

Als je meer uit je leven wilt halen, als je meer in contact wil komen met datgene dat je in je hebt. En je wilt een bijdrage leveren in je werk, als vader, als moeder, als partner. En als je wil dat je leven met minder energie meer kan opleveren voor jezelf en voor anderen.
NLP geeft je zoveel gereedschap om lekker te leven. Om prettig te leven. Om soms het gevoel te hebben dat het leven makkelijk is, ook als is het soms nog niet zo makkelijk. Daarom moet je NLP doen. Het maakt het leven makkelijker.

En waarom dan bij JBBX?

Dat is om een aantal redenen.
Als je de beste trainers wilt, die werken op een persoonlijke manier, in kleine groepen, met mensen die allemaal aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken, in een omgeving die heel huiselijk. En ook als je een training wilt die praktisch en persoonlijk is. Die op een manier wordt gegeven die toegankelijk, veilig en vertrouwd is.
Dan moet je bij JBBX zijn!

Ingrid Smit
NLP Trainer en Coach