070 - 326 3200 - mail@jbbx.nl

Professioneel coachen

Opleiding: Professioneel Coachen

De 9-daagse training Professioneel Coachen geeft je een stevig fundament om je te bekwamen als coach. We geven je uitleg over basismethodieken als Transactionele Analyse, Systemisch Werken en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Vervolgens ga je uitgebreid met elkaar oefenen hoe je deze methodieken kunt gebruiken bij de begeleiding van collega’s, medewerkers en/of cliënten.

Na het afronden van deze training heb je:

 • Kennis van verschillende coaching-technieken zoals Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werk
 • Inzicht in de invloed van jouw gedrag op het coachingstraject en hoe je om kan gaan met jouw kwaliteiten en uitdagingen;
 • Ervaring met het voeren van coachingsgesprekken in een oefenomgeving
 • Meer inzicht in je eigen gedrag en de effecten daarvan op anderen.
 • De training wordt afgesloten met een examen en een certificaat.

Als coach ben je zelf je eigen instrument. De opleiding geeft je de mogelijkheid jezelf nog beter te leren kennen: voorkeuren, de manier van communiceren met jezelf en anderen, barrières. Door dit zelfinzicht leer je gebruik maken van je sterktes en omzeil je de barrières. We oefenen met elkaar waardoor je steeds ook het effect van een methodiek op iemand die gecoacht wordt ondergaat. Dit geeft inzicht in de gebruikte methodiek op verschillende niveaus. Hoe meer je ervaart van je eigen proces, hoe makkelijker het wordt om een gecoachte te begrijpen.

De opleiding bestaat uit 4 blokken. Het eerste blok bestaat uit 3 dagen en de overige 3 blokken uit twee dagen. In de training maak je kennis met de belangrijkste coaching-technieken zoals Transactionele Analyse, Systemisch Werk en NLP. Je gaat tussen de blokken door oefenen met concrete opdrachten in een intervisiegroep. Deze intervisie is een verplicht onderdeel van het programma. De training wordt gegeven door zeer ervaren trainers die ieder een uitgebreide eigen coaching-praktijk hebben met een eigen signatuur. Hierdoor krijg je verschillende perspectieven aangereikt.

In deze praktische leergang nemen we jouw (toekomstige) werkomgeving als uitgangspunt. Je brengt je eigen thematiek in om mee te werken. Ook is er ruimte om je eigen specifieke vragen beantwoord te krijgen. Je leert de onderliggende dynamieken van vraagstukken te doorgronden en krijgt de methodische handvatten om jouw coachproces methodisch goed te laten verlopen.

Start en locatie

 • 30 oktober in Den Haag
  Blok 1: 30 okt.-1 november (3 dgn)
  Blok 2: 5-6 december
  Blok 3: 12-13 maart 2020
  Blok 4: 28-29 mei 

9.3

Score voor JBBX na 83 ervaringen.

 • “Ik had vooraf niet kunnen indenken dat deze geweldige training mij zoveel inzichten kon geven. Geweldige ervaring, veel over mijzelf geleerd mede dankzij zeer gemotiveerde trainers. Een absolute aanrader om jezelf nog beter te leren kennen en te ontwikkelen. “
 • “Een zeer leerzame en essentieel voor iedereen die wil groeien in communicatie en beter begrijpen wat je gesprekspartners bedoelen en hoe de boodschap die je brengt, gepercipieerd wordt . Kortom een must voor iedereen met een commerciële functie.”
 • “Mooie locatie in Haarlem en een training waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en alles persoonlijk op maat geleverd wordt. Enorm genoten drie dagen lang en absoluut een aanrader.”
 • “Wederom een verrijkende en inspirerende dag. Heel gaaf om te zien dat vrouwen vanuit verschillende bedrijven, rollen, ervaringen, en achtergronden zo met elkaar kunnen connecten om elkaar te helpen en naar een hoger niveau brengen op persoonlijk en professional vlak. Uiteraard met behulp van Louise en Annelous, wat een prachtvrouwen en trainers! Als de mogelijkheid er was om ieder half jaar een terugkomdag of dagen te hebben, zou ik er iedere keer bij zijn.”
 • “De dag was een enorm succes. We waren met een klein groepje waardoor we de tijd konden nemen. Er was zoveel liefde en warmte en ik merkte dat we ons aan elkaar konden optrekken. Ook de opstellingen hebben veel losgemaakt. Deze training is een aanrader!”
 • “Dankzij deze training begrijp ik wat de bron van mijn communicatie is en heb ik geleerd wat het effect ervan is op mijn omgeving. De trainers wisselen theorie continu af met ervaren waardoor ik de stof snel kon integreren en vrijwel direct op een natuurlijke manier kon toepassen. Ik heb de trainers als prettig ervaren.”
 • “Dit was echt de juiste training op het juiste moment, zowel zakelijk als prive. Voor mij bevatte de training de juiste combinatie van feiten en het “ontastbare”. Hopelijk wordt vervolgd!”
 • “Deze 3 dagen heb ik als zeer prettig ervaren en dit met name door een prettige locatie en het niveau van de proactieve trainer. Ook het aantal mensen (6) was gunstig t.o.v. de te verwerken stof en naar mijn ervaring heb ik hierdoor veel kunnen leren in 3 dagen. Hierdoor denk ik ook na over een eventueel vervolg hierop in de nabije toekomst!! Thank you Ferry much! “
 • “Door persoonlijke omstandigheden ben ik behoorlijk uit hun kracht gehaald door mijn omgeving. Ik worstelde met mijn met zichtbaarheid en was onzeker hoe ik op anderen over kom. Door deze training heb ik o.a. weer geleerd om contact te maken met mij eigen kracht en heb inzicht gekregen hoe anderen mij zien. Ik heb geleerd om blokkades op te sporen en deze aan te pakken. Om deze flow goed vast te houden ben ik in september (2018) gestart met de NLP-practitioner. Hierbij heb ik bewust gekozen voor JBBX, omdat mijn ervaringen zowel met JBBX als opleidingsinstituut, als met de trainers van JBBX erg goed waren. “
 • “Het was een intensieve maar zeer waardevolle training, met veel nieuwe inzichten. Het was wat ik er van verwacht had en meer. Remco is een super fijne trainer die door zijn tomeloze energie en passie voor zijn vak echt het beste uit je probeert te halen zodat je na 3 dgn met tal van nieuwe energie en inzichten zelf verder kan. Echt een aanrader voor iedereen die zichzelf verder wilt ontwikkelen op gebied van communicatie, zowel naar zichzelf als naar anderen.”

Deel je ervaring

Gemiddelde klanttevredenheid cijfer 9,3 op basis van 77 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Over de opleiding Professioneel Coachen

Onze aanpak en filosofie

Bij JBBX geloven in de kracht van het collectief en veel persoonlijke aandacht. Daarom werken wij veel met trainingsduo’s voor groepen tussen de 12 en 16 personen.

We knippen de 9 daagse training in blokken op, zodat je een goed ritme krijgt met verdieping van je kennis tijdens de trainingsdagen en verankering van je nieuwe vaardigheden in de periodes daartussen.

Alle externe factoren voor het ultieme resultaat worden geborgd, jij hoeft alleen maar bezig te zijn met jouw proces en ontwikkeling.

Met follow-ups en intervisiegroepen houden we het proces gaande, je kan tussentijds altijd je trainer benaderen voor advies of vragen.

Veel gestelde vragen

Is deze opleiding iets voor mij?

Deze training is bedoeld voor managers, begeleiders van teams, scrum masters, product owners en anderen, die professionele coachmethodieken willen leren. De focus ligt op het opleiden tot coach, vanzelfsprekend worden je eigen processen ook aangeraakt. We gaan er vanuit dat je zicht hebt op je persoonlijke processen en dat je in staat bent om jezelf te stabiliseren. Een opleiding in persoonlijke effectiviteit, zoals bijvoorbeeld Werk vanuit je Beste Plek of NLP Practitioner of iets vergelijkbaars is een voorwaarde. Een telefonische intake gaat vooraf aan de training, in dit gesprek stellen we vast of je het vereiste basisniveau hebt of dat het beter is eerst nog een andere opleiding te volgen.

Wat is het resultaat van deze opleiding?

Als coach ben je zelf je eigen instrument. De opleiding geeft je de mogelijkheid jezelf nog beter te leren kennen: voorkeuren, de manier van communiceren met jezelf en anderen, barrières. Door dit zelfinzicht leer je gebruik maken van je sterktes en omzeil je de barrières. We oefenen met elkaar waardoor je steeds ook het effect van een methodiek op iemand die gecoacht wordt ondergaat. Dit geeft inzicht in de gebruikte methodiek op verschillende niveaus. Hoe meer je ervaart van je eigen proces, hoe makkelijker het wordt om een gecoachte te begrijpen.

Een goede coach weet een gezonde verbinding aan te gaan met zijn of haar cliënt. Echte verbindingen kunnen alleen via het hart gemaakt worden. Door het continue proces van oefenen met de coachtechnieken leer je steeds beter verbinding met jezelf te maken. Hierdoor kan je vanuit authentieke hartverbinding met je cliënten aan de slag. Ook leren we je hoe je kunt herkennen als jij of de cliënt niet meer authentiek kan zijn, zodat je daar effectief mee om kunt gaan.

Waar vind ik een goede trainer?

Kom gerust een keer praten om te kijken of er een klik is. We hebben meerdere trainers in huis die allemaal meer dan 10 jaar ervaring hebben in het trainersvak. Kijk ook even in ons Trainersoverzicht wie onze NLP trainers zijn voor een goed beeld. Anders helpen de beoordelingen van eerdere trainées bij JBBX wellicht bij je keuze.

Specialisatie tot NLP trainer, hoe werkt dat?

Als het je ambitie is om gecertificeerd NLP Trainer te worden, kijk dan even naar onze training Professioneel Trainen met Impact. Als vervolg op deze Opleiding Professioneel trainen is het mogelijk om een specialisatie te doen: de NLP Trainerscertificering. Hiermee kun je als NLP Trainer aan de slag en zul je merken dat je door deze extra verdieping meer impact zult hebben als trainer. Deze opleiding duurt 5 dagen en is uitsluitend voor trainers die naast de JBBX Trainer training de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner hebben gevolgd. Op de laatste dag wordt een examen afgenomen en na succesvolle afronding vindt officiële certificering plaats.

Hoeveel tijd moet ik investeren in studeren voor de opleiding?

Coachen leer je door te ervaren, door te oefenen, oefenen en oefenen. We knippen de 9 trainingsdagen op. Tussendoor heb je contact met je intervisiegroep over je proces. Voor heel dit traject nemen we een paar maanden de tijd zodat je nieuwe inzichten en vaardigheden optimaal inslijten.

Jouw investering in Professioneel Coachen

Jouw investering bedraagt:

€ 3.350,- excl. BTW

Dit is inclusief:

✔ Erkend certificaat

✔ Lunches, koffie, thee

✔ Werkmateriaal

 

Voor sommige klanten van JBBX gelden kortingspercentages: informeer gerust bij ons voor welke prijs je kunt deelnemen. Trainingen worden gegeven op een inspirerende locatie van JBBX in Den Haag, Haarlem of Leusden.

 

Jouw garanties – Daarom kies je voor JBBX

Altijd ervaren trainers

Al onze trainers hebben meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van (NLP) training en coaching. Zo heb je altijd een back-up en vind je een trainer die goed bij je past.

Meer over de trainers>>

Voor bedrijven en organisaties

Wij zijn gespecialiseerd in het trainen van managers en (jonge) professionals. Zo draagt een training maximaal bij aan extra resultaat op je werk.

Neem contact op >>

Slim je budget investeren

Wij kijken samen hoe we jouw opleidingsbudget zo optimaal mogelijk kunnen inzetten voor het beste resultaat.

Neem contact op>>

Programma Professioneel Coachen

De opleiding Professioneel Coachen bestaat uit de volgende onderdelen:

9 trainingsdagen

Blok 1 (3 dagen): Wie ben jij?

 • Jezelf als instrument
 • Wat is coachen?
 • Persoonlijke doelen en leervragen
 • Levensverhaal; inzicht in eigen motivatie en handelen
 • Feedback geven en nemen
 • Persoonlijke dynamiek en de consequenties daarvan voor je werk als coach
 • Systemisch Werk

Blok 2 (2 dagen): De ander, de coachee

 • Inzicht in de klant en in kaart brengen van de vraag
 • Overdracht en Tegenoverdracht
 • Contracteren
 • Communicatietechnieken (NLP)
 • Logische Niveau’s
 • Transactionele Analyse

Blok 3 (2 dagen): Het Coachingstraject

 • Verbinding met jezelf en de ander
 • Fases in een coaching-traject: intake, plan, gesprek(-ken), evaluatie
 • Oplossingsgericht werken
 • Grenzen aan coaching – ethiek
 • Omgaan met weerstand en blokkades

Blok 4 (2 dagen): Coachen in de praktijk

 • Systemisch Werk in Organisaties
 • Cultuur en macht
 • Identiteit: wie ben jij als coach?
 • Praktijkexamen
 • Presentatie van je persoonlijke traject (werkstuk)

Heb je een keuze gemaakt? Reserveer dan alvast 100 % vrijblijvend je plek.

Na je reservering neemt een van onze opleidingsbegeleiders contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden.

Gerelateerde opleidingen

Faciliteren Systemisch Werk

Deze training is bedoeld voor mensen die in de professionele werkomgeving zich willen verdiepen in het systemische perspectief. We leren je wat de verschillende fases van een opstelling zijn, welke wetten, dynamieken en verstrikkingen er kunnen spelen en welke mogelijke oplossingen.

Duur : 12 dagen          Prijs : € 3.350,-

Professioneel trainen met Impact

Je scherpt je trainingsvaardigheden aan en krijgt goed inzicht in je persoonlijke stijl en kracht als trainer. In de training maak je kennis met de belangrijkste technieken zoals Transactionele Analyse, Systemisch Werk en NLP.

Duur : 12 dagen          Prijs : €3.350,-

Loopbaankompas

De workshop ‘Loopbaankompas, regie op je toekomst!’ is een korte, intensieve workshop waarin je wordt uitgedaagd om zelf méér richting te geven aan je eigen loopbaan en je persoonlijke ontwikkeling. De training verbindt persoonlijke focus met de inspiratie en uitdaging van een groep. 

Duur : 3 dagen          Prijs : €1.280,-