070 - 326 3200 - mail@jbbx.nl

Faciliteren van Systemisch Werk

Faciliteren van Systemisch Werk

Leer in deze 10-daagse opleiding over je eigen systemische dynamieken en hoe hiermee om te gaan. Oefen met het faciliteren van (organisatie) opstellingen. Verdiep je kennis van het systemisch werk waardoor je vrijer kan opereren en integreer een waardevol hulpmiddel voor het begrijpen van jezelf en jouw organisatie

Na het afronden van de opleiding:

 • Heb je inzicht in jouw belangrijkste systemische dynamieken en hoe deze je beïnvloeden in je leven en werk
 • Heb je ervaring met het stellen van systemische vragen en het begeleiden van systemische opstellingen en weet je wat jouw sterktes en kwetsbaarheden hierin zijn
 • Is jouw organisatiesensitiviteit enorm vergroot
 • Heb je een waardevolle manier tot je beschikking om jouw omgeving te begrijpen en effectief te beïnvloeden om te komen tot de door jou gewenste resultaten

Al doende leren we je hoe je zelf de opstellingen kunt begeleiden, zodat je op je werk aan de slag kunt met het verhelderen van vraagstukken voor jezelf, jouw collega’s en jouw organisatie. Het begeleiden van opstellingen is geen cognitieve wetenschap. Alleen door het veel te doen en te ervaren kan je je als begeleider ontwikkelen. 

We laten je kennis maken met de werking van het ‘wetende veld’. Daarbij besteden we veel aandacht aan jouw innerlijke houding als begeleider. Zo weet je waar jouw kracht en kwetsbare kanten liggen bij het faciliteren van opstellingen. Dat levert steed weer waardevolle inzichten op voor jezelf en je eigen levenshouding.

 

Deze 10-daagse training is bedoeld voor mensen die in de professionele werkomgeving zich willen verdiepen in het systemische perspectief om zo tot bijzondere resultaten te kunnen komen. We leren je wat de verschillende fases van een opstelling zijn, welke wetten, dynamieken en verstrikkingen er kunnen spelen en welke mogelijke oplossingen.

De opleiding bestaat uit 5 blokken van 2 dagen. 2 dagen daarvan zijn supervisiedagen. Het geeft je de theoretische kaders van het begeleiden van opstellingen en het systemische gedachtengoed. Daarnaast ligt de focus op het zelf doen en ervaren. In de twee supervisiedagen oefen je begeleid met opstellen. In je intervisiegroep ga je ook tussen de blokken door oefenen aan de hand van concrete opdrachten. Aan het eind van de opleiding vindt een examen plaats.  

Start en locatie

 • najaar 2020 in Den Haag

9.3

Score voor JBBX na 83 ervaringen.

 • “Door persoonlijke omstandigheden ben ik behoorlijk uit hun kracht gehaald door mijn omgeving. Ik worstelde met mijn met zichtbaarheid en was onzeker hoe ik op anderen over kom.
  Door deze training heb ik o.a. weer geleerd om contact te maken met mij eigen kracht en heb inzicht gekregen hoe anderen mij zien.
  Ik heb geleerd om blokkades op te sporen en deze aan te pakken.
  Om deze flow goed vast te houden ben ik in september (2018) gestart met de NLP-practitioner. Hierbij heb ik bewust gekozen voor JBBX, omdat mijn ervaringen zowel met JBBX als opleidingsinstituut, als met de trainers van JBBX erg goed waren.
 • “Het was een intensieve maar zeer waardevolle training, met veel nieuwe inzichten. Het was wat ik er van verwacht had en meer. Remco is een super fijne trainer die door zijn tomeloze energie en passie voor zijn vak echt het beste uit je probeert te halen zodat je na 3 dgn met tal van nieuwe energie en inzichten zelf verder kan. Echt een aanrader voor iedereen die zichzelf verder wilt ontwikkelen op gebied van communicatie, zowel naar zichzelf als naar anderen.”
 • “Ik had vooraf niet kunnen indenken dat deze geweldige training mij zoveel inzichten kon geven. Geweldige ervaring, veel over mijzelf geleerd mede dankzij zeer gemotiveerde trainers.
  Een absolute aanrader om jezelf nog beter te leren kennen en te ontwikkelen.
 • “Een zeer leerzame en essentieel voor iedereen die wil groeien in communicatie en beter begrijpen wat je gesprekspartners bedoelen en hoe de boodschap die je brengt, gepercipieerd wordt . Kortom een must voor iedereen met een commerciële functie.”
 • “Mooie locatie in Haarlem en een training waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en alles persoonlijk op maat geleverd wordt. Enorm genoten drie dagen lang en absoluut een aanrader.”
 • “Wederom een verrijkende en inspirerende dag. Heel gaaf om te zien dat vrouwen vanuit verschillende bedrijven, rollen, ervaringen, en achtergronden zo met elkaar kunnen connecten om elkaar te helpen en naar een hoger niveau brengen op persoonlijk en professional vlak. Uiteraard met behulp van Louise en Annelous, wat een prachtvrouwen en trainers! Als de mogelijkheid er was om ieder half jaar een terugkomdag of dagen te hebben, zou ik er iedere keer bij zijn.”
 • “De dag was een enorm succes. We waren met een klein groepje waardoor we de tijd konden nemen. Er was zoveel liefde en warmte en ik merkte dat we ons aan elkaar konden optrekken. Ook de opstellingen hebben veel losgemaakt.
  Deze training is een aanrader!”
 • “Dankzij deze training begrijp ik wat de bron van mijn communicatie is en heb ik geleerd wat het effect ervan is op mijn omgeving. De trainers wisselen theorie continu af met ervaren waardoor ik de stof snel kon integreren en vrijwel direct op een natuurlijke manier kon toepassen. Ik heb de trainers als prettig ervaren.”
 • “Dit was echt de juiste training op het juiste moment, zowel zakelijk als prive. Voor mij bevatte de training de juiste combinatie van feiten en het “ontastbare”. Hopelijk wordt vervolgd!”
 • “Deze 3 dagen heb ik als zeer prettig ervaren en dit met name door een prettige locatie en het niveau van de proactieve trainer. Ook het aantal mensen (6) was gunstig t.o.v. de te verwerken stof en naar mijn ervaring heb ik hierdoor veel kunnen leren in 3 dagen.
  Hierdoor denk ik ook na over een eventueel vervolg hierop in de nabije toekomst!!
  Thank you Ferry much!

Deel je ervaring

Gemiddelde klanttevredenheid cijfer 9,3 op basis van 77 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Over de opleiding Faciliteren van Systemisch Werk

Onze aanpak en filosofie

Bij JBBX geloven in de kracht van het collectief en veel persoonlijke aandacht. Daarom werken wij veel met trainingsduo’s voor groepen tussen de 12 en 16 personen.

We knippen de 10 daagse training in blokken op, zodat je een goed ritme krijgt met verdieping van je kennis tijdens de trainingsdagen en verankering van je nieuwe vaardigheden in de periodes daartussen.

Alle externe factoren voor het ultieme resultaat worden geborgd, jij hoeft alleen maar bezig te zijn met jouw proces en ontwikkeling.

Met follow-ups en intervisiegroepen houden we het proces gaande, je kan tussentijds altijd je trainer benaderen voor advies of vragen.

Veel gestelde vragen

Is deze training iets voor mij?

Deze training is bedoeld voor managers, coaches, trainers, HR-managers en geïnteresseerden in het werken met systemische opstellingen, die willen leren hoe ze het systemisch perspectief kunnen integreren in hun werk en leven en die willen leren hoe ze opstellingen kunnen faciliteren. Enige kennis van het systemische gedachtengoed en ervaring met het doen van een opstelling is vereist, bijvoorbeeld een afgeronde 2-daagse workshop Systemisch Werk in Organisaties, Werken vanuit de Beste Plek of iets vergelijkbaars (in overleg te bepalen). Een telefonische intake is onderdeel van de training. Hierdoor kunnen we heel gericht aan de slag met jouw doelstelling voor deze training.

Wat is het resultaat van deze training?

Na het afronden van de training:

 • Heb je inzicht in jouw belangrijkste systemische dynamieken en hoe deze je beïnvloeden in je leven en werk
 • Heb je ervaring met het stellen van systemische vragen en het begeleiden van systemische opstellingen en weet je wat jouw sterktes en kwetsbaarheden hierin zijn
 • Is jouw organisatiesensitiviteit enorm vergroot
 • Heb je een waardevolle manier tot je beschikking om jouw omgeving te begrijpen en effectief te beïnvloeden om te komen tot de door jou gewenste resultaten.

Waar vind ik een goede trainer?

Kom gerust een keer praten om te kijken of er een klik is. We hebben meerdere trainers in huis die allemaal meer dan 10 jaar ervaring hebben in het trainersvak. Kijk ook even in ons Trainersovericht wie onze trainers zijn voor een goed beeld. Anders helpen de beoordelingen van eerdere trainees bij JBBX wellicht bij je keuze.

Hoe werkt deze training?

De training bestaat uit 5 blokken van 2 dagen en geeft je de theoretische kaders van het begeleiden van opstellingen en het systemische gedachtengoed. Daarnaast ligt de focus op het zelf doen en ervaren. Er zijn twee supervisiedagen waarin je als deelnemer begeleid oefent met opstellen. In je intervisiegroep ga je ook tussen de blokken door oefenen aan de hand van concrete opdrachten. Aan het eind van de opleiding vindt een examen plaats.

Hoeveel tijd moet ik investeren in studeren voor de opleiding?

Trainen leer je door te ervaren, door te oefenen, oefenen en oefenen. We knippen de 10 trainingsdagen op. Tussendoor heb je contact met je intervisiegroep over je proces.

Jouw investering in Faciliteren van Systemisch Werk

Jouw investering bedraagt:

€ 3.350,- excl. BTW

Dit is inclusief:

✔ Lunches

✔ Koffie en thee

✔ Werkmateriaal

 

Voor sommige klanten van JBBX gelden kortingspercentages: informeer gerust bij ons voor welke prijs je kunt deelnemen. Trainingen worden gegeven op de inspirerende locatie van JBBX in Den Haag, Haarlem of Leusden.

 

Jouw garanties – Daarom kies je voor JBBX

Altijd ervaren trainers

Al onze trainers hebben meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van (NLP) training en coaching. Zo heb je altijd een back-up en vind je een trainer die goed bij je past.

Meer over de trainers>>

Voor bedrijven en organisaties

Wij zijn gespecialiseerd in het trainen van managers en (jonge) professionals. Zo draagt een training maximaal bij aan extra resultaat op je werk.

Neem contact op >>

Slim je budget investeren

Wij kijken samen hoe we jouw opleidingsbudget zo optimaal mogelijk kunnen inzetten voor het beste resultaat.

Neem contact op>>

Programma Faciliteren van Systemisch Werk

De opleiding Faciliteren van Systemisch Werk bestaat uit de volgende onderdelen

10 trainingsdagen opgeknipt in 5 blokken

Blok 1: Familiesysteem

 • (Herhaling van) de systemische wetten
 • Verloop van een opstelling
 • Verstrikkingen en dynamieken
 • Persoonlijke familie opstelling om de eigen dynamiek te leren kennen
 • Bespreking genogram
 • Eerste ervaring met begeleiding van een opstelling/module

Blok 2: Organisatie Opstellingen

 • Theorie contracteren
 • Startinterview
 • Begeleiden opstelling; het start interview en basisopstelling
 • Dynamieken in organisaties en oplossingen
 • Eigen dynamiek als hulpbron en blokkade

Blok 3: Houding van de Begeleider

 • Het Stille Midden
 • Overdracht en Tegenoverdracht
 • Eigen dynamiek expliciet gemaakt als hulpbron en blokkade bij begeleiding
 • Faciliteren (organisatie) opstellingen tot en met de bewegingen

Blok 4: Examen en afsluiting

 • Proceswerk in opstellingen en jouw grenzen daarin kennen
 • Examen over eigen dynamiek

Heb je een keuze gemaakt? Reserveer dan alvast 100 % vrijblijvend je plek.

Na je reservering neemt een van onze opleidingsbegeleiders contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden.

Gerelateerde opleidingen

Opleiding Trainen met Impact

Je scherpt je trainingsvaardigheden aan en krijgt inzicht in je persoonlijke stijl en kracht als trainer. Je leert een training of workshop in een vorm gieten die overkomt. Inspirerend, gestructureerd en boeiend. De opleiding zit vol technieken, vaardigheden en modellen.

Duur : 12 dagen          Prijs : € 3.200,-

Opleiding professioneel Coach

De training Professioneel Coachen Basis geeft je een stevig fundament om je te bekwamen als coach. Je krijgt uitleg over basismethodieken als Systemisch Werken. Vervolgens oefen je met deze methodieken onder begeleiding van collega’s, medewerkers en/of cliënten.

Duur : 9 dagen          Prijs : €3.350,-

Loopbaankompas

De workshop ‘Loopbaankompas, regie op je toekomst!’ is een korte, intensieve workshop waarin je wordt uitgedaagd om zelf méér richting te geven aan je eigen loopbaan en je persoonlijke ontwikkeling. De training verbindt persoonlijke focus met de inspiratie en uitdaging van een groep. 

Duur : 3 dagen          Prijs : €1.280,-