070 - 326 3200 - mail@jbbx.nl

Professioneel trainen met impact

Training Professioneel trainen met impact

In een half jaar leer je alle kneepjes van het trainersvak. Je scherpt je trainingsvaardigheden aan en krijgt goed inzicht in je persoonlijke stijl en kracht als trainer. Je leert een training of workshop in een vorm gieten die overkomt. Inspirerend, gestructureerd en boeiend. De opleiding zit boordevol met technieken, vaardigheden en modellen die het verschil maken tussen een “gewone” training en een “uitmuntende” training! De JBBX trainersopleiding is voor iedereen die zijn trainersvaardigheden wil ontwikkelen en eerdere trainingen heeft gedaan in persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Je beschikt over een succesvolle blauwdruk voor het ontwerpen van iedere presentatie:

 • Je weet wat jouw kracht is als trainer en weet hoe jij jezelf het beste in kunt zetten als “instrument” voor ontwikkeling
 • Je leert om snel en diepgaand rapport te hebben met je gehele groep en hebt kennis van groepsdynamische processen
 • Je leert jouw fysiologie, tonaliteit en woorden in te zetten voor maximale impact
 • Je ontdekt hoe je de gemoedstoestand van de groep snel en gemakkelijk kunt beïnvloeden (en die van jezelf!)
 • Je ontwikkelt je eigen flexibiliteit als trainer met het inzetten van verschillende presentatiestijlen
 • Je ontdekt de kracht van metaforen en leert hoe jij ze kunt inzetten
 • Je leert impact te maken op zowel niveau van gedrag, vaardigheden als overtuigingen en identiteit
 • Je scherpt jouw communicatieve vaardigheden tot het hoogste niveau
 • Je leer hoe je ankers gemakkelijk inzet
 • Je leert trainen op zowel bewust als onbewust niveau
 • en je leert om te gaan met “moei

Heb je de ambitie een professionele en inspirerende trainer te worden die mensen helpt de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling? Geef je vaak workshops op je werk en wil je nog meer impact? Wil je als manager effectief mensen vaardigheden aanleren die nodig zijn in een veranderende organisatie? Wil je ontspannen voor een groep kunnen staan, ook al is er weerstand? Wil je leren om te improviseren in onverwachte situaties?

Dan is de opleiding Professioneel Trainen met Impact beslist iets voor jou.

Deze JBBX trainersopleiding gaat “dieper” dan het aanleren van vaardigheden alleen. Het gaat ook over jouw identiteit als trainer. Jezelf inzetten als instrument van ontwikkeling. In de opleiding ontdek hoe jij jouw persoonlijke “kracht” optimaal inzet en ontwikkel je diepgaand jezelf. Reflectie op je eigen innerlijke “triggers” en dynamieken zijn een belangrijke voorwaarde voor jouw impact als trainer. Jij maakt het verschil!

In de training maak je kennis met de belangrijkste technieken zoals Transactionele Analyse, Systemisch Werk en NLP. Doen, doen, doen is het motto. In de actie leer je het vakmanschap.

Start en locatie

 • 7 september 2020 in Den Haag
  Blok 1: 7 – 8 september
  Blok 2: 28 – 29 oktober
  Blok 3: 30 nov. – 1 december
  Blok 4: 11 – 12 januari 2021
  Blok 5: 15 – 16 februari
  Blok 6: 22 – 23 maart

9.3

Score voor JBBX na 83 ervaringen.

 • “Mooie locatie in Haarlem en een training waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en alles persoonlijk op maat geleverd wordt. Enorm genoten drie dagen lang en absoluut een aanrader.”
 • “Wederom een verrijkende en inspirerende dag. Heel gaaf om te zien dat vrouwen vanuit verschillende bedrijven, rollen, ervaringen, en achtergronden zo met elkaar kunnen connecten om elkaar te helpen en naar een hoger niveau brengen op persoonlijk en professional vlak. Uiteraard met behulp van Louise en Annelous, wat een prachtvrouwen en trainers! Als de mogelijkheid er was om ieder half jaar een terugkomdag of dagen te hebben, zou ik er iedere keer bij zijn.”
 • “De dag was een enorm succes. We waren met een klein groepje waardoor we de tijd konden nemen. Er was zoveel liefde en warmte en ik merkte dat we ons aan elkaar konden optrekken. Ook de opstellingen hebben veel losgemaakt. Deze training is een aanrader!”
 • “Dankzij deze training begrijp ik wat de bron van mijn communicatie is en heb ik geleerd wat het effect ervan is op mijn omgeving. De trainers wisselen theorie continu af met ervaren waardoor ik de stof snel kon integreren en vrijwel direct op een natuurlijke manier kon toepassen. Ik heb de trainers als prettig ervaren.”
 • “Dit was echt de juiste training op het juiste moment, zowel zakelijk als prive. Voor mij bevatte de training de juiste combinatie van feiten en het “ontastbare”. Hopelijk wordt vervolgd!”
 • “Deze 3 dagen heb ik als zeer prettig ervaren en dit met name door een prettige locatie en het niveau van de proactieve trainer. Ook het aantal mensen (6) was gunstig t.o.v. de te verwerken stof en naar mijn ervaring heb ik hierdoor veel kunnen leren in 3 dagen. Hierdoor denk ik ook na over een eventueel vervolg hierop in de nabije toekomst!! Thank you Ferry much! “
 • “Door persoonlijke omstandigheden ben ik behoorlijk uit hun kracht gehaald door mijn omgeving. Ik worstelde met mijn met zichtbaarheid en was onzeker hoe ik op anderen over kom. Door deze training heb ik o.a. weer geleerd om contact te maken met mij eigen kracht en heb inzicht gekregen hoe anderen mij zien. Ik heb geleerd om blokkades op te sporen en deze aan te pakken. Om deze flow goed vast te houden ben ik in september (2018) gestart met de NLP-practitioner. Hierbij heb ik bewust gekozen voor JBBX, omdat mijn ervaringen zowel met JBBX als opleidingsinstituut, als met de trainers van JBBX erg goed waren. “
 • “Het was een intensieve maar zeer waardevolle training, met veel nieuwe inzichten. Het was wat ik er van verwacht had en meer. Remco is een super fijne trainer die door zijn tomeloze energie en passie voor zijn vak echt het beste uit je probeert te halen zodat je na 3 dgn met tal van nieuwe energie en inzichten zelf verder kan. Echt een aanrader voor iedereen die zichzelf verder wilt ontwikkelen op gebied van communicatie, zowel naar zichzelf als naar anderen.”
 • “Ik had vooraf niet kunnen indenken dat deze geweldige training mij zoveel inzichten kon geven. Geweldige ervaring, veel over mijzelf geleerd mede dankzij zeer gemotiveerde trainers. Een absolute aanrader om jezelf nog beter te leren kennen en te ontwikkelen. “
 • “Een zeer leerzame en essentieel voor iedereen die wil groeien in communicatie en beter begrijpen wat je gesprekspartners bedoelen en hoe de boodschap die je brengt, gepercipieerd wordt . Kortom een must voor iedereen met een commerciële functie.”

Deel je ervaring

Gemiddelde klanttevredenheid cijfer 9,3 op basis van 77 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Over de opleiding Professioneel trainen met impact

Onze aanpak en filosofie

Bij JBBX geloven in de kracht van het collectief en veel persoonlijke aandacht. Daarom werken wij veel met trainingsduo’s voor groepen tussen de 12 en 16 personen.

We knippen de 12 daagse training in blokken op, zodat je een goed ritme krijgt met verdieping van je kennis tijdens de trainingsdagen en verankering van je nieuwe vaardigheden in de periodes daartussen.

Alle externe factoren voor het ultieme resultaat worden geborgd, jij hoeft alleen maar bezig te zijn met jouw proces en ontwikkeling.

Met follow-ups en intervisiegroepen houden we het proces gaande, je kan tussentijds altijd je trainer benaderen voor advies of vragen.

Veel gestelde vragen

Is deze opleiding iets voor mij?

Deze training is bedoeld voor:

 • Trainers die zich verder willen ontwikkelen in hun vakmanschap
 • Professionals in organisaties die zich actief bezighouden met ontwikkeling van medewerkers
 • Managers die workshops en trainingen geven als onderdeel van hun werk;
 • Professionals die zich het trainerschap eigen willen maken

Twijfel je nog? Kom vrijblijvend langs voor een gesprek en we leggen je alles over de opleiding uit.

Wat is het resultaat van deze opleiding?

Je beschikt over een succesvolle blauwdruk voor het ontwerpen van iedere presentatie:

 • Je weet wat jouw kracht is als trainer en weet hoe jij jezelf het beste in kunt zetten als “instrument” voor ontwikkeling
 • Je leert om snel en diepgaand rapport te hebben met je gehele groep en hebt kennis van groepsdynamische processen
 • Je leert jouw fysiologie, tonaliteit en woorden in te zetten voor maximale impact
 • Je ontdekt hoe je de gemoedstoestand van de groep snel en gemakkelijk kunt beïnvloeden (en die van jezelf!)
 • Je ontwikkelt je eigen flexibiliteit als trainer met het inzetten van verschillende presentatiestijlen
 • Je ontdekt de kracht van metaforen en leert hoe jij ze kunt inzetten
 • Je leert impact te maken op zowel niveau van gedrag, vaardigheden als overtuigingen en identiteit
 • Je scherpt jouw communicatieve vaardigheden tot het hoogste niveau
 • Je leer hoe je ankers gemakkelijk inzet
 • Je leert trainen op zowel bewust als onbewust niveau
 • en je leert om te gaan met “moeilijke” deelnemers, kritiek en weerstand op individueel en groepsniveau

Waar vind ik een goede trainer?

Kom gerust een keer praten om te kijken of er een klik is. We hebben meerdere trainers in huis die allemaal meer dan 10 jaar ervaring hebben in het trainersvak. Kijk ook even in ons Trainersovericht wie onze NLP trainers zijn voor een goed beeld. Anders helpen de beoordelingen van eerdere trainées bij JBBX wellicht bij je keuze

Specialisatie tot NLP trainer, hoe werkt dat?

Als vervolg op deze Opleiding Professioneel trainen is het mogelijk om een specialisatie te doen: de NLP Trainerscertificering. Hiermee kun je als NLP Trainer aan de slag en zul je merken dat je door deze extra verdieping meer impact zult hebben als trainer. Deze opleiding duurt 5 dagen en is uitsluitend voor trainers die naast de JBBX Trainer training de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner hebben gevolgd. Op de laatste dag wordt een examen afgenomen en na succesvolle afronding vindt officiële certificering plaats.

Hoeveel tijd moet ik investeren in studeren voor de Trainersopleiding?

Trainen leer je door te ervaren, door te oefenen, oefenen en oefenen. We knippen de twaalf trainingsdagen op in 6 x 2 trainingsdagen. Tussendoor heb je contact met je intervisiegroep over je proces. Voor heel dit traject nemen we een half jaar de tijd zodat je nieuwe inzichten en vaardigheden optimaal inslijten.

Jouw investering in Professioneel trainen met impact

Jouw investering bedraagt:

€ 3.200,- excl. BTW

Dit is inclusief:

✔ Erkend certificaat

✔ Lunches, koffie, thee

✔ Werkmateriaal

 

Voor sommige klanten van JBBX gelden kortingspercentages: informeer gerust bij ons voor welke prijs je kunt deelnemen. Trainingen worden gegeven op de inspirerende locatie van JBBX in Den Haag, Haarlem of Leusden.

 

Jouw garanties – Daarom kies je voor JBBX

Altijd ervaren trainers

Al onze trainers hebben meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van (NLP) training en coaching. Zo heb je altijd een back-up en vind je een trainer die goed bij je past.

Meer over de trainers>>

Voor bedrijven en organisaties

Wij zijn gespecialiseerd in het trainen van managers en (jonge) professionals. Zo draagt een training maximaal bij aan extra resultaat op je werk.

Neem contact op >>

Slim je budget investeren

Wij kijken samen hoe we jouw opleidingsbudget zo optimaal mogelijk kunnen inzetten voor het beste resultaat.

Neem contact op>>

Programma Professioneel trainen met Impact

De opleiding Professioneel trainen met impact bestaat uit de volgende onderdelen

12 trainingsdagen opgeknipt in 6 blokken van 2 dagen

Blok 1: Persoonlijke trainerskwaliteiten

 • Wie ben jij als trainer?
 • Succesfactoren van het trainerschap
 • Hoe leer jij?
 • Zelfanalyse: Missie en congruentie
 • Afbakening rol en positie van trainer, opleider, facilitator
 • Contact en contract
 • Communicatiemodel in trainingen
 • Effectief contact maken
 • Reflectie op jezelf als trainer
 • Persoonlijke leervragen en opdrachten
 • Korte presentaties

Blok 2: Ontwerpen en didactische vaardigheden

 • Leerdoelen formuleren
 • Format-system: structuur in opbouw programma
 • Werkvormen ontwikkelen en inzetten
 • Leerstijlen van Kolb
 • Leermiddelen kiezen
 • Inrichten ruimte
 • Oefeningen ontwerpen
 • Omgaan met vragen
 • Discussies begeleiden

Blok 3: Didactische vaardigheden en Presence

 • Gebruiken van metaforen
 • Ankers in training
 • De kracht van taalpatronen
 • Satir-categorieën
 • Stemgebruik en Fysiologie inzetten
 • Energie en state-control

Blok 4: Groepsdynamiek

 • Inleiding in groepsdynamica
 • Groepsontwikkeling
 • Weerstand en veranderen
 • Groepsprocessen en weerstand
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Transactionele Analyse
 • Rol van emoties
 • Oefeningen begeleiden
 • Dramadriehoek
 • Interventies bij lastig groepsgedrag

Blok 5: Inspirerend en creatief trainen

 • Interactie bevorderen
 • Principes van meervoudige intelligentie (Hoofd, Hart en Buik)
 • Extra beleving creëren
 • Motiverende interventies
 • Eigen belemmerende denkpatronen doorbreken
 • Eigen afweermechanismen
 • Omgaan met onverwachte reacties
 • Improviseren
 • Out-of-the-box-denken
 • Oefenen, oefenen, oefenen

Blok 6: Integreren en certificeren

 • Oefenen, oefenen, oefenen
 • Afsluitende korte training voor de groep

Heb je een keuze gemaakt? Reserveer dan alvast 100 % vrijblijvend je plek.

Na je reservering neemt een van onze opleidingsbegeleiders contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden.

Gerelateerde opleidingen

Faciliteren systemisch werk

Deze training is bedoeld voor mensen die in de professionele werkomgeving zich willen verdiepen in het systemische perspectief. We leren je wat de verschillende fases van een opstelling zijn, welke wetten, dynamieken en verstrikkingen er kunnen spelen en welke mogelijke oplossingen.

Duur : 12 dagen          Prijs : € 3.350,-

Opleiding Professioneel Coachen

Deze training geeft je een stevig fundament om je te bekwamen als coach. Je krijgt uitleg over basismethodieken als Systemisch Werken en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Vervolgens oefen je onder begeleiding van collega’s, medewerkers en/of cliënten.

Duur : 9 dagen          Prijs : €3.350,-

Loopbaankompas

De workshop ‘Loopbaankompas, regie op je toekomst!’ is een korte, intensieve workshop waarin je wordt uitgedaagd om zelf méér richting te geven aan je eigen loopbaan en je persoonlijke ontwikkeling. De training verbindt persoonlijke focus met de inspiratie en uitdaging van een groep. 

Duur : 3 dagen          Prijs : €1.280,-