070 - 326 3200 - mail@jbbx.nl

Persoonlijke effectiviteit en politieke invloed

Persoonlijke effectiviteit en politieke invloed 

Deze driedaagse training is voor iedereen die het belangrijk vindt te leren over invloed en hoe daar zelf effectiever in te worden. Voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, patronen wil leren zien en slagvaardiger wil worden in het bereiken van doelen in organisaties. Een vooropleiding is niet nodig, wel is het belangrijk dat je te maken hebt met een politiek krachtenveld in je werk. Als je daarover twijfelt neem dan contact met ons op.

Onder andere:

 • Posities van spelers inschatten en zelf bewust posities innemen.
 • Op een positieve, effectieve en transparante wijze bijdragen aan goede besluitvormingsprocessen.
 • Heldere, effectieve en aansprekende doelen kunnen formuleren.
 • Inzicht in en sturing van je eigen gedrag en dat van anderen.
 • Invloedstijlen en de daar onderliggende doelen en belangen kunnen herkennen.
 • Als je de ‘puzzel’ herkent hoe besluiten worden genomen, je communicatie in kunnen zetten zodat je de omgeving meekrijgt voor je plannen.
 • Emotionele en communicatieve valkuilen herkennen, bij jezelf en bij anderen.
 • Het politieke handelingsmodel toepassen en zo het politieke spel bewust leren spelen.

Professionals en managers kennen de uitdaging van hoe effectief te blijven in (grote) organisaties. Maar ook als ondernemer is het steeds weer een kunst om invloed uit te oefenen op de juiste plekken. Soms is het mogelijk om formele invloed te laten gelden.

Veel vaker blijkt dat een mix van effectieve communicatie en informele invloed tot de gewenste resultaten leidt. Want… je bent niet altijd in de positie om formele invloed aan te wenden en dan is het buitengewoon handig om toch effectief te zijn in het bereiken van je doelen.

Werkelijk leren gaat niet om begrijpen alleen, maar ook om ervaren en integreren. Tijdens deze vierdaagse training Politieke Invloed en Professionaliteit gaat inspiratie hand in hand met veel doen. De ervaring leert dat juist die combinatie tot de beste resultaten leidt. We gaan intensief aan de slag met concepten over invloed, over hoe jij effectief bent (en waar ook niet) en met praktische instrumenten die je communicatie effectiviteit maken. Je krijgt daardoor een heel helder beeld over jouw leiderschap in organisaties: dat je doorkrijgt wat jouw aandeel is in het behalen van succes en hoe je jezelf aanscherpt.

Start en locatie

 • 1 juni 2022 in Den Haag
  1 – 3 juni
Gemiddelde klanttevredenheid cijfer 9,3 op basis van 77 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen

Over training  Persoonlijke effectiviteit en politieke invloed 

Onze aanpak en filosofie

Bij JBBX geloven we in de kracht van het collectief en veel persoonlijke aandacht. Daarom werken wij veel met trainingsduo’s voor groepen tussen de 12 en 16 personen.

In deze workshop is veel aandacht voor de balans tussen jouw persoonlijke traject en hoe het groepsproces daarbij van waarde is.

Alle externe factoren voor het ultieme resultaat worden geborgd, jij hoeft alleen maar bezig te zijn met jouw proces en ontwikkeling.

Veel gestelde vragen

Is de training Persoonlijke Effectiviteit en Politieke Invloed

Professionals en managers kennen de uitdaging van hoe effectief te blijven in (grote) organisaties. Maar ook als ondernemer is het steeds weer een kunst om invloed uit te oefenen op de juiste plekken. Deze training is voor iedereen die het belangrijk vindt te leren over invloed en hoe daar zelf effectiever in te worden. Voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, patronen wil leren zien en slagvaardiger wil worden in het bereiken van doelen in organisaties. Wil je daar gericht mee aan de slag? Dan is deze training iets voor jou!

Wat is het resultaat de training Persoonlijke effectiviteit en politieke invloed?

In de training Politieke Invloed en Professionaliteit leer je je eigen overtuigingen en beperkende overtuigingen kennen en we gaan samen op zoek naar je kernkwaliteiten. Verder leer je de politieke processen binnen je bedrijf te herkennen en je positie te bepalen. Op deze manier kun je je energie veel effectiever gebruiken en inzetten. In de training hebben we veel aandacht voor verankering, hoe ga je daadwerkelijk hiermee verder als de training voorbij is.

Waar vind ik een goede trainer?

Kom gerust een keer praten om te kijken of er een klik is. We hebben meerdere trainers in huis die allemaal meer dan 10 jaar ervaring hebben in het trainersvak. Onze Loopbaantrainers werken vaak in duo’s voor optimale persoonlijke aandacht. Bij deze training adviseren we nog twee extra persoonlijke coaching-sessies voor optimaal resultaat. Zonder het groepsproces even helemaal focussen op je persoonlijke proces, is zeer waardevol gebleken.

Wat wordt er precies bedoeld met Politieke Invloed?

We hebben het hier over de politieke processen binnen organisaties, níét over invloed in Den Haag of in de letterlijke politiek. Zeker binnen grote organisaties is het enorm waardevol om je bewust te zijn van je positie en waar je je invloed op hebt. Zo verlies je geen energie aan dingen waar je geen invloed op hebt en krijg je mensen makkelijker mee in jouw overtuigingen.  

Hoeveel tijd moet ik investeren in studeren voor de training?

De training Politieke invloed en professionele effectiviteit duurt  3 dagen. Echt studeren is niet nodig, tijdens de trainingsdagen doe je voldoende opdrachten om tot inzicht te komen. In de tussenliggende tijd denk je na over de beste stappen voor jou, dat is voor iedereen anders.

Jouw investering in de training Persoonlijke effectiviteit en politieke invloed

Jouw investering bedraagt:

€ 1.280,- excl. BTW

Dit is inclusief:

✔ Lunches

✔ Koffie en thee

✔ Werkmateriaal

 

Voor sommige klanten van JBBX gelden kortingspercentages: informeer gerust bij ons voor welke prijs je kunt deelnemen. Trainingen worden gegeven op een inspirerende locatie.

 

Jouw garanties – Daarom kies je voor JBBX

Altijd ervaren trainers

Al onze trainers hebben meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van (NLP) training en coaching. Zo heb je altijd een back-up en vind je een trainer die goed bij je past.

Meer over de trainers>>

Voor bedrijven en organisaties

Wij zijn gespecialiseerd in het trainen van managers en (jonge) professionals. Zo draagt een training maximaal bij aan extra resultaat op je werk.

Neem contact op >>

Slim je budget investeren

Wij kijken samen hoe we jouw opleidingsbudget zo optimaal mogelijk kunnen inzetten voor het beste resultaat.

Neem contact op>>

Programma Persoonlijke effectiviteit en politieke invloed 

Persoonlijke effectiviteit en politieke invloed

Vind de juiste mix van effectieve communicatie en informele invloed

Dag 1: Persoonlijke effectiviteit

 • Effectieve mindsets
 • Verdieping van doelgericht denken en handelen
 • Communicatiestijlen

Dag 2: Effectief handelen

 • Activiteiten model: zien hoe de ‘puzzel’ in elkaar zit en daar effectief mee omgaan
 • Jezelf verstevigen in je professionele profiel en communicatie

Dag 3: Politieke Invloed

 • Excellente communicatie (m.n. aandacht voor intenties, interpretaties en intuïtie).
 • Mensen, besluiten en systemen beïnvloeden.

Wat is het resultaat de training Politieke Invloed en Professionaliteit?

 • Organisatieontwikkeling: besluitkracht en kwaliteit van besluiten om je heen vergroten
 • Leiderschapsontwikkeling voor alle lagen: ook de lagen boven je in de hiërarchie.
 • Bewuste en onderbewuste beïnvloeding.
 • Doelgerichte verankering

Heb je een keuze gemaakt? Reserveer dan alvast 100 % vrijblijvend je plek.

Na je reservering neemt een van onze opleidingsbegeleiders contact met je op om eventuele vragen te beantwoorden.

Gerelateerde opleidingen

Perspectief op je loopbaan en leven als je 50+ bent

Het is tijd om je werkende leven te overzien en je te bezinnen op hoe je de laatste 15+ jaar wilt gaan invullen. Jouw ervaring is van grote waarde, al voelt het dat dit niet altijd zo wordt gezien. Hoe ga je die ervaring maximaal inzetten?

Duur : 3 dagen          Prijs : € 1.920,-

NLP Leiderschap, visie en communicatie

Intensief aan de slag met praktische instrumenten die inzicht in jezelf en je communicatie opleveren. Je krijgt daardoor een heel helder beeld over jouw leiderschap en visie. Na dit traject kun je direct aan de slag met de door jou zelf verkregen inzichten.

Duur : 3 dagen          Prijs : €1.280,-

NLP Business en Leiderschap Practitioner

Deze opleiding is een volledige NLP Practitioner opleiding, waarbij de nadruk ligt op alles wat je tegenkomt in organisaties. Communicatie, leiderschap en emotionele intelligentie zijn de kernwoorden.

Duur : 12 dagen          Prijs : €3.750,-